test
Traumabegeleiding, wat kan ik verwachten?
Soms weet je precies welk trauma je hebt meegemaakt en wanneer, maar soms is het alleen een gevoel. Bijvoorbeeld een gevoel van paniek dat je niet kunt thuisbrengen, dat opkomt in de meest rare situaties. Of misschien is het een constant gevoel van niet thuishoren in je lijf of in de wereld. Maar misschien is ‘gevoel’ voor jou helemaal niet het juiste woord. Misschien voel je wel helemaal niets. Vóelde je maar eens wat!
Gebeurtenissen in het verleden kunnen ervoor zorgen dat je jezelf afsluit. Van een situatie, van andere mensen, van jezelf of van je dromen. Misschien waren het grote gebeurtenissen, of waren ze achteraf gezien best klein. Maar iets dat voor een volwassene klein lijkt, kan voor een kind reusachtig groot zijn. Wanneer is de deur naar jouw levensenergie dichtgegaan? En wat heb je nu nodig om die deur weer te openen?
Als je ergens niet meer omheen kunt, is erdoorheen vaak de enige manier. Daarom gaan we met verschillende technieken voorzichtig terug naar gevoelens en ervaringen die jouw aandacht vragen. Ik begrijp dat dit misschien eng klinkt. Het doel is echter om het verleden vanuit een ander, gezonder perspectief te gaan bekijken. Zo is het nog steeds onderdeel van jouw verhaal, maar bepaalt het niet langer hoe jij je voelt. Ik loop met je mee, helemaal tot je aan de andere kant staat. En eenmaal daar aangekomen, heeft het verleden geen grip meer op je.
Net als op het pad van rouw geldt ook op het pad door trauma: ik kan dit pad niet voor je lopen. En dat wil ik ook niet. Jouw pad heeft immers belangrijke lessen, heldere inzichten en verborgen schatten voor jou in petto. Die mag je niet missen! Ik loop met je mee en attendeer je op wat er te zien is. Daar kijken we dan samen naar, op jouw tempo en in een vorm die bij jou aansluit. In de loop der jaren heb ik me bekwaamd in verschillende technieken die we kunnen inzetten. Samen kijken we wat het best bij jou past.