Wat zit er zoal in de troostkoffer?
De troostkoffer kan gevuld worden met boeken en producten met specifieke thema’s die betrekking hebben op verlies en rouw. Geschikt voor alle leeftijden: peuters en kleuters, basisschoolleeftijd, jongeren, jongvolwassenen, mensen met een verstandelijke beperking en volwassenen.
Zomaar wat voorbeelden van de inhoud:
- Voor de kinderen zijn er herinneringsboekjes waarin ze aan de slag kunnen met teken- en schrijfopdrachten. Houten hartjes die beschilderd of versierd kunnen worden. Op deze manier maken ze een persoonlijke en tastbare herinnering van de overleden dierbare.
- Voor de allerkleinsten is er de troostknuffel die letterlijk warmte geeft.
- Voor volwassenen kan het troost en herkenning geven om ervaringsverhalen te lezen in het boek ‘Troost als je iemand mist’ van Hella van der Wijst. In het boekje ‘Vingerafdruk van verdriet’ geschreven door Manu Keirse staan bemoedigende woorden en gedichten. Een warm en troostrijk boekje voor grote en kleine mensen is “Kom, geef me een knuffel’ van Michal Snunit.
- Gesprekkaartjes kan je troostrijke verbinding geven met de ander.
Kost het iets als ik de troostkoffer leen?
Voor de cliënten die mijn praktijk bezoeken is het gratis.
Voor anderen is het leentarief € 15,-
De werkboekjes (kleur- en herinneringsboekjes) in de koffer zijn voor persoonlijk gebruik. De kosten hiervan worden in rekening gebracht.
Hoe lang mag ik de Troostkoffer lenen?
In principe is het uitleentermijn 3 weken. In overleg mag dit korter of langer zijn.
Bel of mail me als je belangstelling hebt! De troostkoffer gaat graag op reis!